Що буде якщо носити лінзи довше за термін придатності?

Что будет если носить линзы дольше срока годности?

Вибираючи м'які контактні лінзи (МКЛ), покупець повинен враховувати такі показники, як термін та режим їхнього носіння. За умови дотримання діапазону часу та умов експлуатації, зазначених виробником в інструкції, гарантується терапевтичний результат від використання оптичної продукції.

Важливість дотримання терміну носіння контактних лінз за інструкцією

Згодом лінзи втрачають свою еластичність і прозорість, що пов'язане з накопиченням білкових відкладень на поверхні. При використанні КЛ необхідно дотримуватись терміну придатності (періоду заміни лінз).

белковые отложения на КЛ.jpg

Залежно від терміну носіння та необхідності заміни контактні лінзи класифікуються наступним чином:

  • щоденні;

  • планової заміни (міняються через 2 та 4 тижні носіння);

  • квартальні, піврічні та річні.

Офтальмологи стверджують, що при використанні контактних лінз протягом трьох і більше місяців суттєво зростає можливість ускладнень з боку органів зору.

По режиму носіння лінзи поділяються на:

  • денні - обов'язково знімаються перед сном, оскільки опущені повіки перешкоджають проникненню повітря;

  • з пролонгованим режимом можна носити цілодобово протягом 7 днів;

  • лінзи безперервного носіння - використовуються протягом місяця, завдяки кисневій проникності матеріалу виконують функцію "природної" рогівки.

Що буде, якщо носити лінзи довше, ніж треба?

Фахівці категорично забороняють носити контактні лінзи довше, ніж рекомендований виробником період часу. Що буде, якщо вчасно не міняти КЛ? Переношування може призвести до сухості ока, появи дискомфорту, подразнення, відчуття стороннього тіла. Крім того, наслідком порушення терміну експлуатації можуть стати такі захворювання органів зору:

последствия нарушения режима ношения линз.jpg

  • кератити;

  • кон'юнктивіти;

  • ерозії та виразки рогової оболонки.

Внаслідок запальних процесів у рогівці може сформуватися більмо (біла пляма на її поверхні), що загрожує погіршенням зору та повною сліпотою.

Поверхня лінзи при носінні забруднюється пилом та брудом, пори матеріалу забиваються елементами косметики та білковими відкладеннями. Це призводить до погіршення кисневої проникності контактної оптики та гіпоксії рогівки, що значно підвищує ризик розвитку серйозних ускладнень.

Чому варто звернутися до Lens - Dostavka Linz?

В інтернет-магазині Lens - Dostavka Linz кожен покупець може придбати оптику від перевірених виробників, а також аксесуари до них (контейнери для зберігання лінз, засоби для очищення та дезінфекції лінз, пінцети). Ці пристрої забезпечують правильну експлуатацію КЛ і гарантують їх дбайливе зберігання.

У каталозі магазину представлений широкий вибір різноманітних аксесуарів для догляду за контактними лінзами. Крім того, клієнтам пропонуються дорожні набори, що містять все необхідне для очищення та дезінфекції оптики, що коректує. Демократичні ціни дозволяють придбати одночасно кілька доглядових пристроїв. Менеджери магазину допоможуть підібрати продукцію відповідно до побажань покупця.