Контейнер для лінз: як вибрати і правильно використовувати


Контейнер для лінз - обов'язкове пристосування для повноцінного догляду за контактними лінзами. Конструкційне це ємність з двома відділеннями і герметичною кришкою. Всередину заливається розчин, який необхідний для зберігання і повноцінного очищення оптичних засобів.


Для чого потрібен контейнер для лінз?

Придбання представленої місткості - обов'язкова умова при експлуатації оптики такого типу. Цей аксесуар призначений для виконання наступних завдань:
  • Правильне зберігання. Оптика, перебуваючи в відділеннях з рідиною, що не злипається, не губиться і не пошкоджується.
  • Повноцінне очищення. Ніч в розчині дозволяє видалити з поверхні лінз бруд, бактерії, накопичення пилу.
  • Дотримання правил носіння. Кожна сторона контейнера маркується і підписується, тому ви не переплутаєте ліву і праву лінзу.
Маскот-08.jpg Контейнер - це багатофункціональний і одночасно компактний аксесуар, який можна завжди взяти з собою.

Різновиди: три основних типи контейнерів

У продажу ви зможете знайти 3 основних категорії пристосувань:
  • Класичні пластикові. Стандартна продукція, яка представлена ​​майже у всіх салонах оптики. Відділення маркуються або позначаються різними кольорами, що спрощує зберігання та експлуатацію лінз.
  • Вертикальні. Незвичайна, але зручна ємність. Контейнер такого типу представлений одним отвором, в який опускаються лінзи, фіксуються і повноцінно очищаються. Головна перевага такої конструкції - економія розчину, оскільки їм заповнюється тільки одне відділення, а не два.
  • З таймером. Альтернатива для тих, хто забуває на ніч знімати лінзи. Підходить виключно для м'якої оптики, прискорює їх очищення до 2 хвилин.
При виборі контейнера важливо також оцінити такі фактори: ціна, дизайн і спосіб життя. При повноцінному догляді пристосування прослужить вам не один сезон, повністю справляючись з поставленим завданням.

Особливості догляду за контейнером

Одне з основних правил, якого слід дотримуватися, - щоденне очищення. Якщо ви не знаєте, як продезінфікувати контейнер для лінз, скористайтеся наступними рекомендаціями:

  • Промийте внутрішню частину свіжим розчином. Важливо, щоб рідина була з дезинфікуючим ефектом.
  • Переверніть контейнер догори дном і поставте сушитися на відкритій поверхні.
  • Дочекайтеся повного висихання і залийте новий розчин.
  • Герметично закрийте кришки.

Намагайтеся регулярно оглядати поверхню на наявність тріщин і розколів. Якщо одна з конструктивних частин початку затирається, краще провести заміну вироби в цілому.

Як часто міняти контейнер для лінз?

Строгих правил по заміні ємності немає. Якщо ви не хочете зіткнутися з поширенням бактерій і накопиченням бруду, намагайтеся змінювати аксесуар не рідше одного разу на місяць. Керуйтеся наступною рекомендацією, яка допоможе вам не забувати про заміну пристосування:
Зміна лінз - зміна розчину - зміна контейнера.
Маскот

Дарма що чистота і постійний контакт з дезинфектором, аксесуар залишається головним розсадником мікроорганізмів. Одне з найпоширеніших захворювань, яке виникає при носінні лінз, - мікробний кератит. Якщо ви зіткнулися з регулярним почервонінням очей без причини, характерною болем і «затуманені», то варто провести заміну вироби для зберігання оптики.

Інші рекомендації по догляду, про які не варто забувати

Стандартний алгоритм, який допоможе зберегти цілісність і продовжити термін служби контейнера для лінз:

  • Тримайте кожне відділення щільно закритим, щоб розчин не вилився, а лінзи - НЕ злиплися.
  • Регулярно промивайте внутрішню частину кип'яченої, а не водопровідною водою.
  • Чи не витирайте досуха поверхню, щоб усередині не залишився ворс або частини серветки.

Після висихання залийте свіжий розчин. Слідкуйте за його рівнем. Важливо, щоб він повністю перекривав лінзу. В іншому випадку таке очищення не дасть очікуваного результату і на поверхні залишиться пил і мікроби.

Як обробити новий контейнер для лінз?

Якщо ви тільки придбали аксесуар для зберігання і догляду, не поспішайте заливати в нього розчин і залишати лінзи. Перед використанням комплекс обов'язково потрібно очистити. Для цього спочатку ретельно вимийте руки, використовуючи мило без ароматизаторів. Обов'язково витріть руки насухо рушником без ворсу. Залийте трохи розчину з дезинфектором або розпорошите рідина по поверхні. Не забудьте очистити і зворотний бік кришки.
внимание Після - вилийте розчин і залиште аксесуар сушитися на серветці без ворсу.

Після цього алгоритму можна заливати свіжий розчин і поміщати оптику. Намагайтеся не ігнорувати рекомендації, тому, що звичайна тріщина може стати джерелом розмноження бактерій. Надалі це може викликати сильні інфекції зору.

Що потрібно знати про правильне використання контейнера: корисні поради

Якщо ліва і права зона з однотонним забарвленням, позначте кожну сторону. Так ви точно не заплутаєтеся під час зберігання. При експлуатації ніколи не заливайте до старого розчину свіжий. Так ви тільки провокуєте поширення бактерій.
Не використовуйте рідину після закінчення терміну її придатності. Після зазначеної дати розчин втратить свою ефективність і дезінфікуючі властивості. Маскот

Що робити, якщо забув контейнер для лінз: лайфхак

Якщо ємності для зберігання не виявилося під рукою, налийте у дві неглибокі тари фільтровану воду. Щоб створити ефект герметичності, накрийте поверхню харчовою плівкою. Якщо є можливість, обробіть обрані ємності кип'яченою водою.

Якщо під рукою не виявилося розчину, можете приготувати його самостійно, змішавши воду з 2 ложками солі. Така комбінація імітує сльозу, тому підходить в якості експрес-методу зберігання та догляду за оптикою м'якого типу.

Використовуючи представлені рекомендації, ви продовжите термін служби комплектуючих і уникнете ймовірність розвитку інфекційних захворювань.