Чи можна використовувати контактні лінзи під час купання?




На сьогоднішній день проблеми із зором перестали бути на заваді ведення активного способу життя. Тепер контактні лінзи дозволяють людям з поганим зором займатися багатьма видами спорту, які були недоступні їм раніше. Часто люди запитують, чи можна плавати в лінзах і як вибрати правильну модель для такої діяльності? Спробуємо розібратися із цим.

Контактні лінзи та купання

Коли починається літо, вода у водоймах досягає прийнятної температури, всі люди дружно збираються на пляжах. Але як бути людям із проблемним зором? Офтальмологи не рекомендують купатися в лінзах, але якщо ви все ж таки зважилися на цей вчинок - вам потрібно вивчити невелику кількість теорії.
Чим небезпечне купання в контактних лінзах? Для початку розберемо кожен тип водойми окремо:
  • Море:
    • Морська вода - солона, вона викликає роздратування очей, навіть якщо ви не використовуєте контактну оптику. А для лінз - сіль ще небезпечніша, вона роз'їдає контактні лінзи, у зв'язку з чим вони перестають правильно виконувати свої функції.
    • Бактерії, які водяться в будь-якій водоймі, можуть викликати інфекційні захворювання, такі як кон'юнктивіт і т.д.
    • Ну і найбанальне - морські хвилі можуть вимити лінзу з ока і ви її втратите.
  • Озера та річки:
    • На відміну від моря, у цих водоймах – прісна вода, солі тут немає, відповідно вона не зможе вам зашкодити. Але, на жаль, прісні водоймища більш сприятливі для життя бактерій. У річках та озерах живе дуже небезпечна бактерія – акантамеба. Під час плавання вона прикріплюється до очного яблука та викликає сильне запалення рогівки, від якого може розвиватися акантамебний кератит.
  • Басейн:
    • Як відомо, басейни дезінфікуються хлором, який лінзи, з легкістю, зможуть увібрати і викликати роздратування очей.
    • Також, як і в морях, річках і озерах, в басейні можуть бути присутні бактерії, що викликають захворювання очей.

Яких запобіжних заходів потрібно дотримуватися?

Для застереження подібних інцидентів, офтальмологи рекомендують:
Використовувати плавальні окуляри та маски, які щільно притискаються до обличчя та не пропускають воду.
Після водних процедур закапувати очі антибактеріальними та зволожуючими краплями.
Носити з собою другу пару контактної оптики у разі втрати старої.

Які лінзи для цього вибрати?

Якщо ви вирішили плавати в лінзах, лікарі рекомендують використовувати лінзи одноденки і відразу після купання викидати їх. Таким чином, ви зможете убезпечити себе від можливих наслідків. Але найкраще – знімати лінзи для застереження інфекцій.

Де придбати лінзи для плавання?

У нашому інтернет-магазині Dostavka Linz ви зможете придбати контактні лінзи та комплектуючі до них від найвідоміших світових виробників. Для замовлення товару ви можете скористатися сайтом Доставка Лінз або номером телефону вказаному в самому верху. Наші консультанти з радістю допоможуть вам у виборі та оформленні замовлення зручним для вас способом.