Чи можна носити різні контактні лінзи на очах?


Багато початківців, що використовують контактні лінзи задаються питаннями: чи можна використовувати контактні лінзи різних фірм, що буде якщо переплутати ліву і праву лінзу і т.д. У цій статті ми постараємося відповісти на всі питання, що вас цікавлять, і сподіваємося, що ця інформація буде для вас корисною.


3 важливі факти для лінзи

  • За статистикою, майже кожен 50 людей користується контактними лінзами.
  • Одні з найважливіших переваг лінз над окулярами – значне поліпшення периферичного зору та повна стійкість до вологи.
  • До початку 70-х років минулого століття абсолютно всі контактні лінзи виготовлялися з органічного скла, яке неодноразово ставало причиною травм очного яблука. Також лінзи того зразка – не пропускали кисень, тим самим створюючи дискомфорт своєму носію.

Чи є різниця між правою та лівою лінзою?

При покупці нової пари, різниці між правою та лівою лінзою – немає, якщо у Вас однаковий рецепт на праве та ліве око. Якщо у вас різні діоптрії, то важливо їх не переплутати під час надягання. Може і відмінності у формі очей практично непомітні, але якщо ви одягнете лінзи в неправильному порядку – ви відчуватимете маленький дискомфорт. Тому офтальмологи рекомендують ввести собі у звичку одягати лінзи в певному порядку - спочатку ліву, а потім праву або навпаки, головне не змінювати порядок. Також, ви можете використовувати одноденні контактні лінзи, які абсолютно неможливо сплутати, адже кожен день ви надягаєте нову пару, яка ще не встигла набути форми ваших очей.

33.jpg

У чому їхня різниця?

Крім вищезгаданих відмінностей, лінзи можуть відрізнятися силою діоптрій. Наприклад, гострота зору вашому правому оці -1, але в лівому -2. У такому випадку, крім можливого дискомфорту при переплутуванні лінз, ваш зір буде неправильно скоригований.
Для запобігання подібним подіям, ви можете придбати контейнери для зберігання лінз з написами "L" і "R", а для особливо забудькуватих, були передбачені кейси з кришками різного кольору.
І найнебезпечніше - якщо в одному з ваших очей почала розвиватися інфекція, а ви переплутали лінзи, то хвороба легко зможе перейти на інше око. Будьте уважні та завбачливі.

Де придбати контактні лінзи?

В інтернет-магазині Dostavka Linz ви зможете придбати лінзи та комплектуючі до них за відмінними цінами. Для замовлення товару ви можете зателефонувати або замовити зворотний зв'язок від нашого консультанта, або оформити замовлення онлайн - самостійно. Після чого команда інтернет-магазину Доставка Лінз відправить замовлення зручним для вас способом. Ми завжди раді допомогти вам.