Подорожуєте контактними лінзами: як мити руки?

Путешествуете в контактных линзах: как мыть руки?

Перед тим як торкатися контактних лінз, завжди рекомендується очистити руки, щоб запобігти потраплянню патогену в очі. Нечисті кінчики пальців можуть заразити контактні лінзи мікроорганізмами, що призводить до серйозних очних інфекцій. На жаль, при подорожі це дуже утруднено, особливо якщо ви подорожуєте поїздом, літаком на машині, або полюбляєте подорож у ліс або на пляж. Це не повинне впливати на чистоту ваших рук.

Альтернативні методи очищення рук під час подорожі контактними лінзами

Хоча найбезпечніший і найкращий метод знищення бактерій та видалення бруду з ваших рук – це мило та вода; часто важко знайти джерело води та мила. Очна інфекція - остання річ, яку ви хочете випробувати.

1. Очищення рідким милом

Рідке мило ефективно видаляє найстійкіші плями, бактерії та бруд. Налийте кілька крапель на суху тканину і протріть їй руки разом із кількома краплями води. Протріть обличчя та пальці; особливо подушечки для пальців, якими ви чіпатимете контактні лінзи. Промийте руки, використовуючи невелику кількість води, і висушіть їх перед тим, як торкатися контактних лінз.

2. Використання дезінфікуючого засобу для рук

Дезінфікуючий засіб для рук стане в нагоді під час подорожей.

Такі засоби ділиться на кілька типів: спирт, що містять, триклозан та інші дезінфікуючі компоненти.

Основні засоби для очищення рук на полицях наших магазинів містять спирт. Вміст алкоголю може обпекти очі, тому потрібно акуратно застосовувати ці засоби, бажано промити руки водою перед маніпуляціями з лінзами, щоб змити залишки спирту, який може спричинити почервоніння очей та неприємні відчуття.

Також уникайте використання дезінфікуючих засобів, що містять триклозан – токсична хімічна речовина, яка абсорбується в організмі, особливо токсична для щитовидної залози та печінки.

Нещодавно на ринку України з'явилася новинка ПІНА АНТИСЕПТИК. Засіб був спеціально розроблений компанією Fashion Style для очищення та захисту рук від бактерій та мікробів перед маніпуляціями з контактними лінзами. Чи не дратує, не сушить, не зачіпає ліпідний баланс шкіри. Не викликає подразнення та алергічних реакцій.


Особливості складу:

ПЕГ-7 (з кокосової олії, очищає, пом'якшує, робить шкіру м'якою та гладкою)

ПЕГ-40 (з касторової олії, відновлює природний рівень зволоженості шкіри, має заспокійливий ефект)

кокамідопропілбетаїн (очищувальний компонент, що підвищує дерматологічні якості засобу)

алкілдиметилбензіламоній хлорид (протибактеріальний, протигрибковий компонент).

Піна АНТИСЕПТИК це ідеальний, комфортний та високоефективний помічник для кожного носія контактних лінз.

Не забудь! При використанні дезінфікуючого засобу приділіть увагу розтирання подушечок пальців, а потім промийте пальці водою. Якщо вода не доступна, тоді промийте великий палець та вказівний палець у чистому розчині для контактних лінз.

3. Використання вологих серветок

Вологі серветки універсальні, тому мандрівники вважають за краще носити їх. Вологі серветки компактні та легкі. Вони також вважаються хорошим дезінфектором через вміст спирту у складі, пам'ятайте, що спирт може обпекти рогівку ока – для запобігання небажаному ефекту печіння та почервоніння очей прополосніть руки невеликою кількістю води. Так само рекомендується використовувати серветки без запаху та інших домішок у складі, вони не підходять для використання з контактними лінзами.

Будьте обережні при утилізації серветок, щоб уникнути задухи серед диких тварин.

Контактні лінзи незамінні в поїздках, вони не заважають носі, забезпечують периферичний зір, що не доступне при використанні окулярів. Ви завжди можете використовувати сонцезахисні окуляри, що важко при використанні окулярів, що коригують. Таким чином, контактні лінзи є найкращим вибором для корекції зору. Просто пам'ятайте про ретельне очищення рук, перш ніж одягати та знімати контактні лінзи.

Джерела:

  1. Каталог Fashion Style
  2. Сайт Cooper Vision (23 липня 2015 р.). 5 порад з літньої подорожі для людей у контактних лінзах.
  3. Eye Institute. Contact Lens Problems. Публікація від 29 жовтня 2019 р.