З якого віку можна носити контактні лінзи?



 Багато батьків запитують: з якого віку можна використовувати контактну оптику дітям, які потребують корекції зору? Офтальмологи стверджують, що висока якість матеріалів, що використовуються у виробництві м'яких контактних лінз (МКЛ) дозволяють їх застосовувати у дітей з раннього дитинства.

З якого віку можна починати носити контактні лінзи?

дети и КЛ.jpg

Універсальні рекомендації щодо віку, коли дитині можна починати носити лінзи, відсутні. Вибір на користь МКЛ залежить від характеру малюка, ступеня його відповідальності щодо свого здоров'я, можливості доглядати контактну оптику.

Для корекції рефракційних порушень дітям рекомендуються лінзи щоденної заміни. Це пов'язано з наступним:

  1. Даний вид лінз простий в експлуатації, тому що в кінці дня їх необхідно просто зняти і викинути. З іншими видами варто повозитися: вчасно дезінфікувати, обробляти контейнер, змінювати МКЛ згідно з рекомендаціями виробника. Дитина може забувати виконати ці дії, тоді як у батьків не завжди є можливість контролювати його. При носінні МКЛ щоденної заміни слід дотримуватися нескладних правил: мити руки перед тим, як знімати вироби, і не використовувати їх довше за встановлений термін.

  2. Дитячі очі є більш чутливими, тому поява мікротріщин на лінзах внаслідок накопичення білкових відкладень, скупчення пилу та бактерій вкрай небезпечна. Ось чому віддається перевага лінзам щоденної заміни - при носінні щомісячних або щоквартальних МКЛ діти можуть забути їх вчасно поміняти, що тягне за собою важкі ускладнення з боку органів зору.

Які нюанси можливі, якщо почати носити контактні лінзи зарано?

Купуючи дитині молодшого віку МКЛ батьки повинні розуміти весь ступінь відповідальності, яка ними покладається. Вони повинні контролювати, особливо спочатку, правильність надягання малюком лінз, терміни носіння, навчити дитину порядку експлуатації контактної оптики. Дотримання правил носіння впливає на комфорт малюка та на якість його зору.

Де придбати контактні лінзи для дитини?

Рішення про придбання МКЛ для дитини пов'язане з багатьма факторами, але тільки дитячий офтальмолог після ретельного обстеження малюка може дозволити носити контактну оптику. В інтернет-магазині Lens - Dostavka Linz представлена ​​оптична продукція від брендів зі світовим ім'ям. У каталозі на сайті батьки можуть вибрати для дитини якісні лінзи, що відповідають міжнародним критеріям якості та безпеки.