Скільки годин можна носити одноденні лінзи?

Сколько часов можно носить однодневные линзы?

З появи перших контактних лінз пройшло більше півстоліття, і вони дуже змінилися. З'явилися нові матеріали, які повністю сумісні з тканинами ока і пропускають близько 100% кисню. У лінзах можна перебувати тривалий час, але найбезпечнішими і комфортнішими були і залишаються одноденні контактні лінзи. Чим вони відрізняються від виробів планової заміни і скільки їх можна носити, не знімаючи?

Одноденні контактні лінзи – найбезпечніші контактні лінзи

Одноденні КЛ рекомендують носити всі офтальмологи, оскільки вони відрізняються максимальною:

  1. Безпекою – за час використання на поверхні виробу не відкладається білково-ліпідний наліт, який є сприятливим середовищем для розмноження патогенних бактерій, грибків і може спричинити алергічну реакцію.

  2. Комфортністю – за добу лінзи не втрачають вологи в такій кількості, яка може спричинити зміну структури матеріалу та спровокувати відчуття сухості, різі, «стороннього тіла» в оці.

  3. Простотою догляду – вірніше, догляд відсутній. Наприкінці дня лінзи знімають та викидають, а вранці надягають нові стерильні КЛ.

  4. Швидкість адаптації – користувач протягом декількох годин звикає до засобу контактної корекції, тому «одноденки» рекомендують як перші лінзи.

Єдиним недоліком цього виду оптики є найвища ціна. Але з'являються нові технології та матеріали, які дозволяють зробити їх доступнішими. Сучасні одноденні лінзи коштують у кілька разів дешевше за перші, випущені ACUVUE®.

Матеріали, з яких виготовляються одноденні контактні лінзи

Добові контактні лінзи роблять із:

Але найкращі МКЛ виробляють із силікон-гідрогеля. У каталозі інтернет-магазину Lens - DostavkaLinz вони представлені такими моделями:

Водоградієнтні лінзи щоденної заміни випускає тільки компанія Алкон і це – Dailies Total 1.

Скільки годин можна носити одноденні лінзи? 

Купуючи одноденні контактні вироби, споживача турбує питання, скільки годин можна носити лінзи? Фахівці радять проконсультуватися з офтальмологом, який проведе дослідження та порекомендує безпечний режим носіння.

Моделі із гідрогелю розраховані на 6-8 годин. Їх використовують протягом світлового дня та ввечері знімають. Матеріал гірше пропускає кисень і наприкінці дня може спостерігатися невеликий дискомфорт.

Силікон-гідрогелеві КЛ можна використовувати близько 12 годин і навіть спати в них. Але це робити рекомендується якнайрідше, як правило, вдень, на короткий час. Прикладом таких виробів можуть бути:

Водорадіентні КЛ Dailies Total 1 можна носити, не знімаючи протягом 20 годин. Вони мають «розумну» конструкцію, з різною концентрацією води в шарах. Завдяки такій структурі відсутня дискомфорт, а високе надходження кисню до рогівки запобігає гіпоксії.

Де купити?

Сьогодні одноденні лінзи в Україні можна придбати у більшості оптик. У Києві та великих містах країни проблем з придбанням контактної оптики, що коригує, немає. А для тих, хто поблизу немає спеціалізованих магазинів, можна замовити вироби в інтернеті.

Для того, щоб придбати якісні та безпечні МКЛ, необхідно звертатися до перевірених постачальників. Інтернет-магазин Ленс - DostavkaLinz забезпечує високоякісними товарами мешканців Києва та всієї України. Ціна на всі товари з каталогу нижча за середню по регіону, оригінальність підтверджена сертифікатами міжнародного зразка, а доставка проводиться в найкоротші терміни.