Найчастіші питання та відповіді про кольорові лінзи


Кольорові лінзи займають особливе становище в групі засобів контактної корекції. Кольоровими лінзами можуть користуватися як люди, які потребують корекції зору і звикають до лінз замість окулярів, так і люди, чий зір в нормі, але є велике бажання змінити свій імідж. Попри різні потреби, всіх цікавлять одні та ті ж питання про кольорові лінзи і їх вплив на очі. У цій статті ми вибрали найпопулярніші питання і відповіді про ці дивовижні товари.

Кольорові лінзи інтернет-магазині lens.com.ua

Що таке кольорові лінзи та чим вони відрізняються?

Це м'які оптичні вироби з додаванням спеціального забарвленого шару. Завдяки цьому лінза отримує потрібний відтінок, імітує малюнок райдужної оболонки та дозволяє змінити її природний тон на будь-який інший.

В асортименті нашого інтернет-магазину присутні всі основні типи кольорових лінз:
  • оптичні - з діоптріями при далекозорості або короткозорості;
  • декоративні (нульові) - без діоптрій - для корекції кольору очей.

Додатково такі лінзи діляться на:

Тому носити кольорові лінзи можуть всі бажаючі, незалежно від того, є у них проблеми із зором чи ні.

Кольорові лінзи підходять для щоденного носіння?

Підходять, якщо це зазначено в інструкції до лінзи. Якщо контактні лінзи були вдало підібрані, то їх хочеться носити постійно. Загальної відповіді тут немає. Річ у тім, що в асортименті кольорових лінз є лінзи, які можна носити тільки кілька годин на день і лінзи пролонгованого носіння. Вся ця інформація доступна в описі до лінз. Тому якщо обрана вами лінза доступна для тривалого носіння та в офтальмолога для вас немає обмежень, то ніяких інших причин відмовляти собі в цьому задоволенні, немає.

Те, на що варто звернути увагу - фарбувальний шар в лінзі трохи знижує проникність для кисню, тому для комфорту ваших очей, важливо дотримуватися режиму носіння і не забувати зволожувати органи зору краплями для очей.

crazy линзы в интернет-магазине lens.com.ua

Чи можна дітям носити кольорові лінзи?


Так можна. Контактні лінзи можна носити в будь-якому віці. Як відомо, діти з 8 річного віку вже можуть самостійно обслуговувати свої лінзи. Єдиною пересторогою є дитяча безтурботність при гігієні лінз, коли дитина може випадково занести інфекцію в око немитими руками або сторонніми предметами. Тому, якщо ваша дитина готова до експериментів і може акуратно поводитися з кольоровими лінзами, то цілком можна спробувати міняти свій імідж. Хоча все ж не варто забувати - то що добре для разового використання (на свято, вечірку) не завжди варто використовувати постійно.

Чи використовують чоловіки кольорові лінзи?


Так, звичайно використовують. І навіть якщо не брати до уваги акторів кіно та епатажних публічних персон. Чоловіки, як і жінки, хочуть приємно дивувати, викликати захоплення і пробувати новий імідж. Лінзи не діляться на чоловічі або жіночі - все залежить від особистих переваг і персональних параметрів очей. Так що шановні чоловіки, сміливо експериментуйте і вражаючі - адже навіть в природі відмінною рисою самців, крім розміру, є яскравий і привабливий зовнішній вигляд. Багато жінок, закохані в кіногероїв, втрачають себе саме від їх зачаровує погляду. А ви чим гірше?

Чоловіки носять кольорові лінзи, куплені в lens.com.ua

Чи дозволено носити кольорові лінзи при астигматизмі?

Так, можна використовувати кольорові торичні лінзи. При астигматизмі застосовуються спеціальні лінзи, які мають різний ступінь кривизни й з різними оптичними силами: перша коригує меридіан очі, а друга виправляє короткозорість або далекозорість. Точно такі ж типи лінз пропонуються і в кольоровому виконанні. Важливо при цьому точно підбирати лінзи за рецептом.

Чи можна носити кольорові лінзи на холоді або в мороз?

Так можна. У цьому випадку на кольорові лінзи поширюються всі норми носіння контактних лінз, які можна використовувати до 50 градусів морозу. Сучасні контактні лінзи мають високу стійкість до низьких температур, і зимові холоди не змінюють їх фізичних властивостей Єдиним обмеженням є транспортування лінз - важливо, щоб вони не охолоджувалися нижче +4 градусів за Цельсієм. А також той момент, що зволожувати очі краплями краще не пізніше, ніж за 20 хвилин до виходу на холодне повітря. Ну і не забувати для таких випадків віддавати перевагу лінзи з УФ фільтром.

Чи сумісні кольорові лінзи з окулярами?

Разом з окулярами для читання. Так, якщо ваші лінзи без діоптрій. У разі лінз з діоптріями, окуляри вам просто не потрібні.

Разом з сонцезахисними окулярами. Так, тільки вибирайте окуляри без сильного затемнення, тому що в умовах слабкої освітленості зіницю трохи збільшується, виходячи за межі прозорого фону лінзи та периферичний огляд трохи погіршується.

Разом з водійськими або комп'ютерними окулярами. Так, тут повна сумісність. Хоча кольорова лінза зазвичай виконує всі функції, заради яких ви можете носити функціональні окуляри.

А якщо надягати кольорові лінзи поверх звичайних лінз?

Хоча люди здатні на будь-які експерименти, такий варіант краще не використовувати. Це небезпечно для очей і вкрай дискомфортно. Якщо ви бажаєте досягти результату, просто вибирайте кольорові лінзи з діоптріями.

кольорові лінзи і керування автомобілем

Кольорові лінзи не заважають огляду?

Звичайно, немає, адже лінзи фарбують невелику зону навколо зіниці. Тому огляд і якість зору, за умови правильно одягнутих лінз, точно такий же, як і в прозорих лінзах. Невеликим нюансом є використання лінз в темний час доби, коли зіницю природно збільшується - тоді невелике зниження видимості по периферії може відзначатися. Тому бажано не використовувати кольорові лінзи при водінні машини в темний час доби. При правильному поводженні з продуктом, лінзи не повинні приносити дискомфорт.
В наш час можна знайти величезну кількість контактних лінз, які дозволяють змінювати забарвлення наших очей. Люди, які наважуються придбати продукт з таким ефектом уперше, задаються питанням: чи змінюється наше колірне сприйняття при їх використанні чи ні? У цій статті ми спробуємо розібратися з цим питанням.

Чи впливають контактні лінзи на сприйняття кольору?

Можливо ви чули міф про те, що кольорові лінзи змінюють наш колірний зір, мовляв, зелені лінзи, будуть віддавати зеленуватий відтінок, блакитні – блакитний і т.д. Це не зовсім так, як здається, адже людина бачить навколишній світ за допомогою зіниці.
Особливості кольорових лінз:
  • Колір лінз - ніяк не впливає на наше сприйняття навколишнього світу.
  • Як у кольорових лінзах, так і у звичайних – ми бачитимемо світ в одній колірній гамі.
  • Кольорові лінзи виготовляються так, щоб змінити забарвлення райдужної оболонки, яка оточує зіницю.

Контактні лінзи та колірний зір

Як би там не було, наука не стоїть на місці і з кожним днем ​​з'являється все більше різновидів контактних лінз. Так, наприклад, сучасні технології вже дійшли до того, що почали виробляти лінзи, які можуть змінити ваш колірний зір. Правда не кожен може придбати ці лінзи, адже вони виготовляються для людей, які страждають на дальтонізм і допомагають їм поліпшити їх колірне сприйняття навколишнього світу. Подібних оптичних виробів існує безліч, з різними відтінками, тонуванням, радіусом оптичної зони, тому підбір контактних лінз рекомендується здійснювати за допомогою офтальмолога. Якщо розглянути недоліки цієї продукції - це висока ціна, труднощі при використанні в поганому освітленні, а також її не рекомендується використовувати під час керування автотранспортом.

Де придбати кольорові контактні лінзи?

На нашому сайті Lens - Dostavka Linz ви можете придбати продукцію найвідоміших світових брендів. Тут ви зможете знайти: лінзи, розчини та краплі для них, аксесуари та багато іншого. Команда інтернет-магазину Доставка Лінз завжди готова вам допомогти при виборі нашої продукції, тому ви завжди можете звернутися до нашого консультанта за номером телефону вказаним на сайті або замовити зворотній дзвінок.