Як правильно підібрати контактні лінзи в інтернет-магазині

Как правильно подобрать контактные линзы в интернет-магазине

Як вибрати контактні лінзи?

Контактні лінзи купити не так просто як окуляри, Ви не можете просто прийти в магазин приміряти пару варіантів і вибрати контактні лінзи.

Контактні лінзи це - медичні пристрої, що поміщаються безпосередньо на очі, контрольовані FDA США. Будь-які контактні лінзи та для корекції зору і просто косметичні лінзи вимагають рецепт. Якщо Ви вирішили носити контактні лінзи, то для отримання рецепта необхідна консультація у лікаря.

Ваш лікар-офтальмолог веде історію ваших візитів, Ви маєте законне право отримати копію останнього рецепта. Більшість рецептів дійсні протягом року з моменту останньої перевірки очей.

Що містить в собі рецепт?

Всі рецепти для контактних лінз включають три основних значення: базова крива, діаметр, потужність. Однак для торичних або мультифокальних лінз додаткові значення будуть додані до рецепта, як правило, не більше чотирьох.

Розберемо їх все за порядком:

  • Базова крива (BC): Кривизна лінзи в міліметрах, як правило, між 8,3 і 9,0.
  • Діаметр (D): Діаметр контактної лінзи. Це число коливається від 13,8 до 14,5.
  • Сфера (SPH): Параметр "+" при далекозорості або "-" для короткозорості з подальшим числом, наприклад, -4.50 чи +0,25. Для деяких контактних лінз сфера може бути 0,00, або пишеться "Planum", або символ "∞" який позначає без корекції, наприклад для кольорових контактних лінз.

Якщо у вас є астигматизм наступні значення також будуть необхідні:

  • Циліндр (CYL): число завжди з "-", і кроком 0,25 діоптрії, в діапазоні від -0.25 до -2.75.
  • Ось (AX): Число в діапазоні від 0 до 180, яке визначає напрям, необхідне для усунення вашого астигматизму.

Якщо ви носите контактні лінзи, мультифокальні наступні значення також будуть необхідні:

  • Аддідація (ADD): Параметр "+" з числом в діапазоні від 0,50 до 3,00, або пишеться як високий, середній або низький. Це додаткова сила, яка визначає рівень корекції, необхідної для Вас, щоб сфокусуватися на близьких об'єктах.
Замовити контактні лінзи в інтернет-магазин www.lens.com.ua за рецептом або по упаковці легко.

biofinity-toricУ рецепті вказані всі необхідні параметри. Якщо у Вас залишилася упаковка від Ваших лінз, то параметри можна знайти на боковій частині упаковки контактних лінз і так само маркування на верхній частині блістерів.

Ми наочно показали всі параметри контактних лінз, які необхідно знати при замовленні. Сподіваємося, що Ви усвідомлюєте всю відповідальність Вашого вибору. І нагадуємо, перед покупкою контактних лінз потрібно проконсультуватися з лікарем офтальмологом або мати рецепт не старше 1 року.